2008-10-20

А живота си върви

Дълго време все не ми остава или време или желание да драсна нещо. Не смея да твърдя че ще се разпиша изведнъж, но поне мога да пробвам. Доста неща се случиха с мене изминалото време...

В професионален план правих глупости, смених си работата два пъти, но сегашната ми харесва много. Чукам на всички възможни дървета да продължава да е все така интересна, да са ми все така интересни и интелигентни колегите (не, не съм виждал такава голяма сбирщина от умен народ) и най-вече да успеем с проекта с който сме се захванали. За да не остане някой с грешно впечатление - проблеми и проблемчета има, но мисля че желанието и потенциала са по-големи. Ще падне доста работа, но си струва!

В личен план... а-ха, а-ха да е "на северния фронт нищо ново" но не би. Отново съм с София (е... човек и добре да жиевее... ама още не съм се оженил). Намерих си нова глупа за слушане - Еvanescence, ми като правят глупости Nightwish така е то. Започнал съм да проявявам странен интерес към поведението и анализа на себе си и околните. Току-що се върнах от една кръчма, щастлив дори само на 50 водка, но...

Най-интересното е че станах *КУМ*! Да ми се не надява човек справих се (или така ме лъжат поне, лъжете, лъжете!). Не си изтървах чашата даже като изнасях речта. Въпреки слуховете, че част от шампанското я напуснало, всичко е чиста клевета, аз не видях! Да са ни живи и здрави младоженците и тяхното малко птиченце, което чакаме скоро.

Да пусна малко клюки... младоженеца и младоженката почнаха с "заедно и в радост и тревога, успех и трудност" от самото начало. Булката, не изглеждаше толкова притеснена, каза едно да преди да е дошъл момента та станаха две, но младоженеца веднага застана зад нея - и той каза два пъти да! Булката мога да похваля за замаха с който се справи с един фотограф-"навлек", евала. Краденето на булката беше интересно, младоженеца ще е под чехъл според поверията (бе настъпен секунда след второто си "да")... Те свадбите били много хубаво нещо, препоръчвам го на всички от сърце!

Най-трудната част от това да си кум да си призная бе не измислянето на речта, а самото и изнасяне... зор майка, пот. Много полезен съвет се оказа "като застанете пред свадбарите... представете си ги голи". Аз не успях особено, но пак помага, пробвайте. Ако намеря оригинала на речта ще взема да го пусна тук да се по-похваля/изложа, току виж помогнало на някого.

Като стана дума за птиченца и младоженци... много народ се изпожени, много свадба, много нещо. Почвам да се притеснявам нещо... Или съм много претенциозен, или съм много грозен или пък нещо ми има ;-) Аз обаче нали съм си умничък - проверих. Повечето население на земята е женско (52% ми се върти по спомени). То това може да е и поради по-дългия им живот, но както е казал Марк Твен - "First get your facts; then you can distort them at your leisure." - съберете си фактите, след това можете да ги изопачавате по свое осмотрение. Вземайки в предвид последното - аз съм спокоен и продължавам да търся идеалната (а дано и тя мене търси).

С този хумористичен завършек "отивам" да си доработя малко и да си лягам, че току виж пак съм си легнал утре.

3 коментара:

Анонимен каза...

Ама 'убава беше кръчмата....
Дончо, Дончо колко неща изписа след 50 водка, не мога да си предсътавя ферманите, ако бяха 200 :-), май само един път съм те виждал на 150....ама...

Да си ми жив и здрав и да пишеш - ако не всеки ден то поне през ден

Unknown каза...

Айде намираи я вече тази идеалната че да те женим :) И да знаеш че преди да си изпил 150+ водка няма да те пускам да си ходиш ;)

Doncho N. Gunchev каза...

SileNT... с огромен коефициент на сигурност мисля че ще ми се наложи да се задоволя с почти идеална, не чак толкова идеална или просто жена :-)